Close
 
Close

B&G Nederland verhuist, maar blijft in Best

Een 'frisse nieuwe uitstraling' voor B&G HekwerkBG verhuist1
B&G Hekwerk verhuist. Dit jaar verruilt het bedrijf het huidige terrein aan de Zandstraat in Best voor een nieuwe locatie aan de Industrieweg. Algemeen directeur Arthur van der Graaf vertelt waarom: "B&G ontwikkelde zich de laatste decennia van pure hekwerkproducent tot leverancier van totaaloplossingen in terreinbeveiliging. De nieuwe huisvesting sluit daar beter op aan."

B&G begon in 1963 in Eindhoven, aan huis bij oprichter Theo Bossers. Vier jaar later vestigde het bedrijf zich in Best, eerst aan de Hallenweg en in 1979 op de huidige prominente zichtlocatie aan de A2. Dit jaar verhuist B&G naar Industrieweg 187/187A. Dit voormalige terrein van Heijmans Prefab (voorheen Bestcon) is maar 150 meter verwijderd van de huidige locatie.

Twee hectare
De nieuwe locatie is twee hectare groot. De helft daarvan bestaat uit open terrein dat zal worden gebruikt voor opslag. De rest is bebouwd. B&G beschikt er straks over een modern kantoorgebouw dat voldoet aan alle duurzaamheidseisen. Naast het kantoor, ook aan de Industrieweg, staat een assemblagehal met magazijn. Verderop staan twee productiehallen.

In die hallen, die bereikbaar zijn vanaf de Kanaaldijk, brengt B&G de hekwerkproductie onder. De assemblagehal is met 2.800 vierkante meter volgens Van der Graaf ruim twee keer zo groot als de huidige faciliteit. Dat is volgens hem hard nodig.

Groei assemblage-activiteiten
De assemblage-activiteiten van B&G zijn in 2011 met bijna dertig procent gegroeid. "Onze aluminium A-Liner schuifpoorten zijn goed aangeslagen in de markt", legt Van der Graaf uit. "In Nederland en België, maar ook in Duitsland en Scandinavië. De komende jaren zien we verdere groeimogelijkheden. Om aan de vraag te voldoen, kunnen we de nieuwe, 'schone' assemblagehal goed gebruiken."

Ook het nieuwe magazijn komt goed van pas. Van der Graaf: "Van de door ons geleverde producten kwam vroeger tachtig procent uit eigen fabriek. Twintig procent kochten we in. Doordat we steeds meer projectmatig werken aan totaaloplossingen in terreinbeveiliging, is die verhouding nu fifty/fifty."

Best
De directeur is blij dat hij een nieuwe locatie in Best heeft gevonden. Van der Graaf: "In de markt onderscheiden we ons toch vooral dankzij onze medewerkers. Zij leveren de service, ontzorgen en denken mee met de klant. Door in Best te blijven, kunnen we dit team behouden voor B&G. Veel van hen wonen in de buurt van het bedrijf. Ze kunnen ook straks gewoon op de fiets naar hun werk blijven komen."

Gefaseerd verhuizen
Om de bedrijfsprocessen zo weinig mogelijk te verstoren, zal B&G gefaseerd verhuizen. In de tweede helft van 2012 betrekt het bedrijf eerst het nieuwe kantoorgebouw. Daarna volgen de assemblage en de productie. Dat wordt een hele operatie. "Binnen onze branche hebben we nog steeds het grootste machinepark", vertelt Van der Graaf. "Behalve een aantal robotten moeten we onze unieke volautomatische productielijn voor spijlenvakken verplaatsen en opnieuw kalibreren."

Opening
B&G is van plan de opening van het nieuwe bedrijfsterrein pas in 2013 officieel te vieren. "Tegelijk met ons vijftigjarig bestaan", zegt Van der Graaf. "Dat lijkt me een mooi moment om B&G Hekwerk met een nieuwe huisvesting een frisse uitstraling te geven."

B&G | Beveiliging begint buiten

Wayenborgstraat 11
2800 Mechelen

Tel.: 015 202 400
Fax: 015 206 200