Close
 
Close

B&G Hekwerk neemt Euro Barrier over

'Een mooie aanvulling op ons bestaande programma'B&G logo

B&G Hekwerk heeft op 18 november de activiteiten en een deel van het personeel van de failliete branchegenoot Euro Barrier overgenomen. Arthur van der Graaf, directeur van de  specialist in terreinbeveiliging uit Best is erg blij met de overname: "De producten en diensten van Euro Barrier zijn een mooie aanvulling op ons bestaande programma."

B&G biedt zijn klanten een totaaloplossing op het gebied van Euro Barrier 1hekwerk, terreinbeveiliging en toegangsbeheer. Het bedrijf streeft ernaar zoveel mogelijk producten zelf te ontwikkelen en te assembleren. De schuifpoorten A-Liner en Eco-Liner en de spijlenhekwerken Palissade, Barricade en Rondissade zijn daar bekende voorbeelden van. Door de overname mag B&G ook de slagbomen en bollards van Euro Barrier in dit rijtje bijschrijven.

Hoogwaardige producten
Volgens Van der Graaf sluiten de Euro Barrier producten naadloos aan op de B&G filosofie. "Net als onze schuifpoorten zijn ook de slagbomen van hoogwaardige kwaliteit", zegt de directeur. "Ook zijn ze snel te monteren, dankzij het plug & play principe."
De producten blijven de merknaam Euro Barrier dragen. Het wordt voor B&G de derde productgroep naast B&G en Ruigrok. De assemblage vindt nu nog plaats in Helmond. In de loop van 2014 zal die verhuizen naar de B&G thuisbasis in Best.

Service Euro Barrier gewaarborgd
Naast de producten neemt B&G ook de servicecontracten over van Euro Barrier. Klanten kunnen blijven rekenen op de 24-uurs service die ze gewend zijn. "De servicenummers blijven hetzelfde en we nemen ook de Euro Barrier monteurs in dienst", zegt Van der Graaf. "Het enige verschil is dat de ondersteuning vanaf nu gewaarborgd wordt door B&G."

Meer volume
Volgens Van der Graaf is de overname voor B&G een kans om zijn marktaandeel verder de vergroten. "In deze moeilijke economische tijden is het belangrijk dat we meer volume creëren", zegt de directeur. "Wij doen dat enerzijds door additionele producten over te nemen en anderzijds door nieuwe producten te ontwikkelen, zoals onlangs bijvoorbeeld de Eco-Liner." 

Van der Graaf benadrukt dat ook de ontwikkeling van de Euro Barrier slagbomen gewoon doorgaat. "Volgend jaar brengen we een slagboom op de markt waarbij zowel de motor als de besturing volledig uitwisselbaar zullen zijn", zegt hij. "Dat heeft als voordeel dat de service- en assemblagetijd enorm wordt ingekort."

Snellere responstijd
Door de overname kan B&G adequater reageren op storingen bij klanten. Van der Graaf legt uit: "Als onze contractdichtheid per regio toeneemt, kunnen we efficiënter rijden en zijn we sneller op locatie. Maandagochtend lichtte Van der Graaf het personeel van Euro Barrier in. Die reageerden enthousiast. "Ze zien B&G als een betrouwbare partner in de markt en zijn positief over de continuïteit voor het merk. En over de mogelijke groei. We zijn van plan om de slagbomen van Euro Barrier op te nemen in ons exportprogramma."

Jubileum
De overname valt nagenoeg samen met het vijftigjarig jubileum van B&G Hekwerk. Het bedrijf werd op 20 november 1963 opgericht. Van der Graaf vindt dat een aardige bijkomstigheid: "Ik vind het mooi dat we vijftig jaar na onze oprichting onze marktpositie op deze manier substantieel kunnen versterken."

B&G | Beveiliging begint buiten

Wayenborgstraat 11
2800 Mechelen

Tel.: 015 202 400
Fax: 015 206 200