Close
 
Close

B&G plaatst hekwerk bij bijzondere kippenstalRondeel3

B&G Hekwerk werkt graag mee aan bijzondere projecten. De Rondeelstal Berkhoeve die afgelopen winter in het Brabantse Wintelre verrees, is zo'n project. In de stervormige stal, de tweede van zijn soort in Nederland, worden met veel zorg voor dierenwelzijn en milieu eieren geproduceerd. Eieren die door Dierenbescherming bekroond zijn met een Beter Leven Kenmerk met drie sterren, de maximale score. B&G voorzag het buitenterrein van de kippenstal van diverse soorten hekwerk en poorten.

Als je het erf oprijdt van de Rondeelstal in het Brabantse Wintelre is het niet meteen duidelijk of je een kippenstal ziet of een volière van een dierentuin. Het terrein en de stal zijn volledig ingericht voor ontvangst van bezoekers. Binnen vind je informatie over het bedrijf, kun je de scharrelende kippen bekijken via een heuse glazen bezoekerstunnel en zijn er vergaderruimtes te huur. Buiten is het terrein parkachtig aangelegd, compleet met vijver, speeltoestellen en wandelpaden om de kippenrennen heen.

Recordtempo
Om het buitenterrein af te bakenen, de bezoekersstromen in goede banen te leiden en van het werkverkeer te scheiden, koos projectmanager Johan Vermeulen van Rondeel BV voor hekwerk en poorten van B&G. "Dit project moest, midden in de winter, in recordtempo worden gerealiseerd", vertelt Vermeulen. "Dat betekent korte doorlooptijden en strakke deadlines. Ik zocht partners die daar in mee konden gaan. B&G onderscheidde zich van de concurrentie op twee belangrijke punten: de snelheid van levering en montage en de prijs/kwaliteitverhouding."

Verschillende soorten hekwerk
In totaal leverde B&G ongeveer een kilometer aan hekwerk dat op een aantal plaatsen wordt onderbroken door enkele en dubbele poorten. Aan tafel in de grote vergaderruimte schetst Vermeulen waar welke producten zijn toegepast. Voor een groot deel van de omheining van de stal en het woonhuis van de bedrijfsleidster koos Vermeulen voor harmonicagaas zonder bovenbuis. "Het moet er netjes uitzien, maar ik moet ook de kosten in de gaten houden", vertelt de projectmanager. "Wel hebben we het gaas rond het woonhuis tien centimeter laten ingegraven om te voorkomen dat de honden van de bedrijfsleidster het bezoekersdeel in kunnen."

Aan de doorgaande weg en bij de entree wilde Vermeulen hekwerk met uitstraling hebben. Daarom koos hij op die plek voor het luxere spijlenhekwerk uit de Rondissade-lijn van B&G. Daar zijn ook alle poorten op het terrein in uitgevoerd en ook een deel van de afscheiding tussen het bezoekersdeel en het werkterrein. Het deel van die afscheiding die grenst aan het speelveldje, is voorzien van draadmatten. Vermeulen: "Dat heeft een mooie uitstraling en is bestand tegen spelende kinderen."

Om de bezoekers vanaf de parkeerplaatsen de juiste kant op te leiden, liet hij die plek afzetten met harmonicagaas met bovenbuis. "Omdat het hek daar meer in het zicht staat, vind ik dat op die plek mooier", legt Vermeulen uit.

Oplossingsgericht
Over de samenwerking met B&G is Vermeulen erg te spreken. "Het was een ambitieus project. B&G heeft steeds goed meegewerkt en meegedacht. De projectleider belde regelmatig en kwam ook vaak ter plaatse de voortgang bekijken. Maar ook de monteurs stemden tijdens het project alles goed af. En bij onvoorziene wijzigingen dacht B&G mee in oplossingen. Dat vind ik erg belangrijk."

Of een volgende Rondeelstal weer met hekwerk van B&G wordt omheind, kan Vermeulen nog niet met zekerheid zeggen. "Wij plaatsen in principe alleen het stallencomplex en bieden het inrichten van het buitenterrein als optie aan. Maar B&G kan van ons zeker een goede referentie verwachten."

Persbericht Rondeel Rondeel2

B&G | Beveiliging begint buiten

Wayenborgstraat 11
2800 Mechelen

Tel.: 015 202 400
Fax: 015 206 200