Close
 
Close

B&G Hekwerk beveiligt nieuw bedrijfsterrein van Klein Units

"Ons terrein is onze showroom"Klein units1

"Als 99 procent van je voorraad buiten staat, is het belangrijk dat je bedrijfsterrein goed is beveiligd", vindt Klaas Klein. Hij is eigenaar van Klein Units, de verhuurder van tijdelijke en semi-permanente huisvesting en opslagcontainers uit Staphorst. Klein verhuist zijn bedrijf in 2012 naar een nieuwe locatie aan de A28. Dat nieuwe terrein liet hij door B&G Hekwerk beveiligen met een omheining uit het hoogste segment. "Ons terrein is onze showroom", vindt Klein. "Daar hoort representatief hekwerk bij."

Klein Units begon twintig jaar geleden op een terrein van 2.000 m2 als handelsbedrijf in tweedehands units. Sindsdien is het uitgegroeid tot een professionele partner. Naast verkoop en verhuur van nieuwe en gebruikte units, schaftketen en opslagcontainers verzorgt het bedrijf ook de montage, het vervoer en de vergunningen.

Tot 2011 had Klein Units twee locaties van samen 18.000 m2. Op het nieuwe terrein willen ze hun activiteiten centraliseren. Komend jaar zal er een nieuw kantoorpand, onderhoudswerkplaats en wasstraat verrijzen. Het terrein moet uiteindelijk 4 hectare groot worden.

Robuust hekwerk

Het eerste deel van dat nieuwe terrein heeft Klein eind vorig jaar door B&G Hekwerk laten afzetten met 600 meter Palissade spijlenhekwerk. Die omheining wordt onderbroken door drie A-Liner schuifpoorten (12, 10 en 8 meter breed), twee elektrische en een handbediende. In combinatie met de schrikdraaddetectie is het hekwerk 2,5 meter hoog.

Naast de representatieve functie moet deze robuuste terreinbeveiliging ook indringers buiten houden. Die kunnen volgens Klein veel schade aanrichten. In het verleden is er al eens ingebroken in zijn kantoor. Ook werd ooit door onbevoegden een brandblusser leeggespoten in een unit.

Overzicht bewaren

Op het grote nieuwe terrein wil Klein altijd het overzicht kunnen bewaren. Bezoekers en leveranciers kunnen daarom straks alleen het terrein betreden via een van de elektrische A-Liner poorten die wordt geplaatst bij het nieuwe kantoor. Het terrein verlaten kan alleen via de andere elektrische poort. Die gaat van binnenuit automatisch open dankzij een detectielus in de grond.

De schrikdraaddetectie moet 's nachts met een hoog voltage onbevoegden ontmoedigen om over of door het hek te dringen. Overdag staat er een veel lager voltage op. "Genoeg om een seintje te geven als er met het hek wordt gerommeld", zegt Klein terwijl hij zijn mobieltje omhoog houdt. "Dat sein wordt automatisch naar een aantal telefoons binnen het bedrijf gestuurd."

Met die telefoon kan Klein ook zijn toegangspoort op afstand bedienen. Dat is handig omdat regelmatig klanten en leveranciers buiten de reguliere openingstijden op het terrein moeten zijn. "Bouwvakkers willen na hun werkdag nog wel eens een bouwkeet terugbrengen", licht Klein toe. "Nu vraag ik ze nog om die buiten het hek te parkeren. Straks kan ik vanuit huis het hek openen en sluiten." In de toekomst wil de ondernemer dit systeem uitbreiden met cameratoezicht. "Dan kan ik meteen ook zien met wie ik te maken heb."

"Daar kun je zaken mee doen"

Klein liet zijn eerste terrein al door B&G Hekwerk omheinen. Ook in de jaren daarna werkte hij regelmatig samen met de terreinbeveiliger uit Best. Hij is altijd tevreden geweest over de samenwerking. Maar omdat het dit keer om een grote opdracht ging, vroeg hij ook een aantal andere leveranciers om offertes.

Uiteindelijk ging de klus toch weer naar B&G. Volgens Klein was B&G concurrerend en stond de geboden kwaliteit hem aan. Ook was hij onder de indruk van de gedrevenheid van accountmanager Alfred Hulleman. "Hij zat er enorm bovenop en wilde graag scoren", zegt Klein. "Hij was zelfs bereikbaar tijdens zijn vakantie." De zaak werd uiteindelijk beklonken terwijl Hulleman in Limburg een fietstochtje maakte. "Die mentaliteit spreekt me enorm aan", zegt Klein. "Ik dacht, daar kun je zaken mee doen."

Een goede ervaring

Maar alleen een enthousiaste verkoper is voor Klein niet genoeg. "Soms beloven verkopers je goud en leveren ze niet eens koper", zegt hij. Maar niet bij B&G. Geheel volgens planning werd het werk binnen twee weken, zonder restpunten gemonteerd. Ruim voor 1 december, de datum dat een van de oude terreinen - dat was inmiddels verkocht - moest zijn ontruimd. Op basis van zijn eerdere ervaringen met B&G had de ondernemer niet anders verwacht. Klein: "B&G doet wat het belooft."

Klein Units2 Klein Units3

B&G | Beveiliging begint buiten

Wayenborgstraat 11
2800 Mechelen

Tel.: 015 202 400
Fax: 015 206 200