Close
 
Close

Best - De heer Theo Bossers, oprichter van B&G Hekwerk uit Mechelen en Best (NL), is woensdag 29 februari 2012 op 76-jarige leeftijd overleden. In 1963 richtte Theo Bossers B&G Hekwerk op. Vanuit een woning in Eindhoven (NL) werd in het begin vooral aan renovatie van hekwerk gewerkt, maar al snel kwamen aanvragen voor nieuw hekwerk en werd de firma uitgebreid. In korte tijd groeide dit uit tot een grote onderneming en vestigde men zich in Best. Inmiddels bestaat B&G Hekwerk volgend jaar al weer 50 jaar.

De huidige werknemers, veelal oudgedienden, herinneren zich Theo Bossers als een Overlijden Theo Bossersgedreven man met heel veel gevoel voor techniek en productie.

Met name zijn gevoel voor techniek heeft de basis gelegd voor het volledig geautomatiseerd produceren van spijlenhekwerk, resulterend in een constante en hoge kwaliteit van productie. Onder zijn leiding volgden vele productinnovaties zoals bijvoorbeeld het spijlenhekwerk met vierkante spijlen. Ook vandaag de dag is Research & Development belangrijk bij B&G. Zodoende is B&G nog steeds in staat om de beste prijs/kwaliteit in de markt te garanderen.

In 1990 verkocht Theo Bossers zijn aandelen aan een consortium van investeerders. Kort daarna nam hij afscheid van de onderneming.

Algemeen Directeur Arthur van der Graaf benadrukt dat de ideeën van Theo Bossers ook nu nog een belangrijke rol spelen bij B&G, waarbij de onderneming qua productie en techniek nog steeds een leidende positie heeft. Kwaliteit heeft altijd hoog in het vaandel gestaan en is onverminderd één van onze speerpunten. Hierbij is ook de productie van hekwerk nog steeds belangrijk. Echter, met de slogan "Beveiliging begint buiten" heeft de onderneming zich meer toegelegd op hekwerkprojecten, zoals projecten waar een combinatie van hekwerk, detectie, camera's en toegangscontrole wordt gebruikt.

In recente ontwikkelingen legt B&G meer nadruk op assemblage van aluminium producten, zoals de aluminium A-Liner schuifpoort. Binnenkort wordt de 5000-ste A-Liner afgeleverd. Deze vrijdragende schuifpoort wordt volledig voor-geassembleerd en is middels het Plug&Play -principe zodoende binnen een uur geïnstalleerd op de projectlocatie.

B&G | Beveiliging begint buiten

Wayenborgstraat 11
2800 Mechelen

Tel.: 015 202 400
Fax: 015 206 200