Close
 
Close

Gemeente Oirschot en B&G hekwerk sluiten raamcontract

Mooie projectkorting op terreinbeveiliging voor ondernemers bedrijvenpark WestfieldsWestfields1

"Niemand wil op een verloederd bedrijventerrein zitten", vertelt Ton van Son. Hij is accountmanager van Westfields, het nieuwe bedrijvenpark dat wordt ontwikkeld door de Gemeente Oirschot. Om bij dit project de gewenste uitstraling te bereiken én te behouden, stelt de gemeente eisen aan de inrichting van de percelen. Ook aan de twee à drie kilometer hekwerk die naar schatting nodig zullen zijn voor het totale plan. Om de keuze voor kwaliteit en uniformiteit te bevorderen, tekende de gemeente een raamcontract met B&G Hekwerk, de specialist in terreinbeveiliging uit Best.

Westfields is een bedrijvenpark dat door de gemeente wordt ontwikkeld in het zuidoosten van Oirschot, ter hoogte van de kruising tussen de snelwegen A2 en de A58. Het nieuwe terrein - de eerste fase werd dit jaar bouwrijp gemaakt - is bedoeld voor bedrijven in de maakindustrie die op zoek zijn naar een perceel van tussen de 5000 m2 en 3 tot 4 hectare. Het sluit volgens Van Son naadloos aan op de Eindhovense Brainport-regio. "Westfields ligt hier ten westen van", vertelt Van Son. "Vandaar de naam."

Beeldkwaliteitsplan
Bij de inrichting van het terrein houdt de gemeente uiteraard rekening met de individuele wensen van de ondernemers. Maar streven ook naar een samenhangend totaalbeeld dat niet detoneert met de groene, landelijke omgeving. Om dat te bereiken heeft de gemeente naast een bestemmingsplan ook een beeldkwaliteitsplan opgesteld."

"Als gemeente investeren wij veel in dit terrein", verklaart Van Son de keuze voor een dergelijk plan. "We willen dat het goed wordt, en ook goed blijft." Daarom verwacht de gemeente dat ook de kopers een zeker kwaliteitsniveau nastreven." Van Son wijst erop dat het in hun eigen belang is. "Je voorkomt dat het een rommeltje wordt. Terreinen blijven zo courant en eventueel op termijn ook weer verkoopbaar."

Uniforme erfafscheiding
Een van de eisen in het beeldkwaliteitsplan heeft betrekking op de erfafscheiding. Om een 'uniform beeld te vormen' en 'de ruimtelijke kwaliteit te waarborgen' moet elk perceel worden afgezet met zwarte spijlen- of gaashekwerken. Ook de toegangspoorten moeten in zwart spijlenhekwerk (Palissade) worden uitgevoerd. Om de gewenste uniformiteit te bevorderen heeft de gemeente een raamcontract afgesloten met B&G Hekwerk. Zij kwamen als beste uit een aanbesteding waarbij inschrijvers getoetst werden op meterprijs, kortingspercentages voor aanvullende leveringen en garantie.

Mooie projectkorting
Westfield-ondernemers die hun hekwerk, poorten en slagbomen door B&G laten uitvoeren, kunnen volgens Van Son dankzij dat raamcontract rekenen op een mooie projectkorting. En dat is volgens hem niet het enige voordeel: "Als een ondernemer zijn hekwerk bij B&G aanschaft, weet hij zeker dat hij voldoet aan de eisen van de gemeente. Ook voorkom je discussie met je nieuwe buren als je allebei voor hetzelfde hekwerk kiest."

De eerste geïnteresseerden voor een plek op Westfields hebben zich inmiddels gemeld bij Van Son die als accountmanager het eerste aanspreekpunt is. Hij zegt hen in een vroegtijdig stadium wijzen op mogelijkheden die het raamcontract met B&G biedt. "De documentatiesetjes die ik van B&G kreeg, liggen klaar", lacht hij. Tegelijkertijd houdt hij ook B&G op de hoogte van de ontwikkelingen rond het bedrijventerrein. Die samenwerking verloopt tot nu toe prima. Van Son: "Ik heb al gemerkt dat de lijnen naar Best heel kort zijn."

Westfields2 Westfields3

B&G | Beveiliging begint buiten

Wayenborgstraat 11
2800 Mechelen

Tel.: 015 202 400
Fax: 015 206 200