Close
 
Close

B&G Hekwerk omheint nieuwe truckparking HSF Logistics

"HSF kiest altijd voor het beste materiaal"HSF1

Transportbedrijf HSF Logistics opende in Nijmegen (NL) onlangs een nieuwe truckparking met 125 opstelplaatsen. B&G Hekwerk omheinde de locatie met 600 meter Palissade spijlenhekwerk en richtte de toegangspartijen in.

HSF Logistics heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Slovenië en Polen. Van daaruit bedient de transporteur met 700 vrachtwagens klanten in heel Europa, van de Balkanlanden tot Ierland en van Scandinavië tot Spanje. Het bedrijf is een van de grote spelers op het gebied van geconditioneerd transport en logistiek.

Onbewaakt langs de snelweg
Chauffeurs benutten hun rusttijden doorgaans op onbewaakte parkeerterreinen langs de snelweg. Bij HSF willen ze dat zoveel mogelijk beperken. Uit sociale overwegingen, maar ook vanwege het risico op bijvoorbeeld ladingdiefstal. Hans Remie van de technische dienst van HSF legt uit: "We willen te allen tijden het transport waarborgen. De klanten moeten er zeker van kunnen zijn dat we hun producten afleveren zoals ze geladen zijn."

Met gepaste trots leidt Remie zijn gasten rond over het nieuwe terrein. De bezichtiging start bij de verblijfruimtes voor chauffeurs. Daar bevinden zich onder andere een moderne bedrijfskantine, nette douches, afwasfaciliteiten en kluisjes voor het opbergen van persoonlijke bezittingen.

Slapen doen de chauffeurs in de cabines van hun vrachtwagens. Maar ook daar is aan het comfort van de chauffeurs gedacht. Remie liet elektrische voedingspalen neerzetten waarop de geparkeerde koeltrailers worden aangesloten. "Normaal houden de dieselmotoren de koeling draaiende." zegt de HSF'er. "Dit is veel stiller". Ook belangrijk volgens Remie: "Deze milieuvriendelijke oplossing sluit naadloos aan op het duurzaamheidsbeleid van HSF."

Veiligheid en uitstraling
Ook bij de omheining van het terrein stond kwaliteit voorop. HSF koos voor Palissade van B&G Hekwerk in een duurzame groene coating. Bij dit type hekwerk uit het topsegment steken de robuuste vierkante spijlen door zware horizontale liggers. Het garandeert zowel veiligheid als uitstraling. Beide zijn volgens Remie belangrijk voor HSF: "We kiezen altijd voor het beste materiaal. Dat zie je ook aan ons wagenpark. We rijden altijd met de nieuwste trucks. Een bedrijf als het onze kan zich geen uitval veroorloven."

Dat betekent dat ook het in- en uitrijden op de nieuwe locatie vlekkeloos moet verlopen. Daarom vroeg HSF aan B&G om de hoofdingang te beveiligen met de beste kwaliteit slagbomen in dubbele uitvoering. Om de doorstroming verder te bevorderen adviseerde B&G stoplichten. Bij twee secundaire toegangen plaatste B&G hoogwaardige A-Liner schuifpoorten die ze voorzagen van snelle, industriële aandrijvingen.

Continu afgesloten
Remie is niet alleen tevreden over de geleverde kwaliteit, maar ook over de uitvoering van het project. "Het was voor ons een harde eis dat het terrein tijdens de werkzaamheden continu was afgesloten", vertelt Remie. "Dat is belangrijk omdat we moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen voor het vervoer van voedingsmiddelen." B&G zorgde er tijdens het project voor dat het nooit meer van het oude hekwerk afbrak dan het die dag kon vervangen.

Ervaring
HSF koos niet alleen voor hekwerk, poorten en slagbomen van B&G vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding. Ook speelde mee dat de terreinbeveiliger in 2009 goed werk had geleverd bij het omheinen van de hoofdvestiging aan de bedrijfsweg in Nijmegen. Over samenwerking in de toekomst kan Remie nog niets toezeggen. Maar hij sluit het niet uit. "HSF blijft groeien", zegt hij. "Vier jaar geleden zaten we nog niet op dit industrieterrein. Nu openen we hier onze derde locatie.

HSF2 HSF3

B&G | Beveiliging begint buiten

Wayenborgstraat 11
2800 Mechelen

Tel.: 015 202 400
Fax: 015 206 200