Close
 
Close

Mondriaan Zorggroep Heerlen, looptijd 6 maanden waarvan 6 weken montagetijdMondriaan2

Projectomschrijving:
Mondriaan is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Limburg. Jaarlijks biedt Mondriaan zorg aan meer dan 10.000 mensen met psychische of psychiatrische klachten en voor mensen met verslavingsproblematiek. Daarnaast biedt Mondriaan ook forensische psychiatrie.In Heerlen is een locatie omgebouwd tot een gemiddeld beveiligde instelling waarbij aan de omheining hoge eisen worden gesteld: het hekwerk moet aan bepaalde penitentiaire eisen voldoen. DMV Architecten uit Kerkrade heeft het geheel ontworpen.

De securityoplossing:
Mondriaan heeft gekozen voor een speciale constructie draadmathekwerk. De constructie bestaat uit zwaar gelaste veiligheidspanelen, waarbij de staanders zijn voorzien van op maat gemaakte hoekconstructies met een knik en dubbelgebogen kop. 
De draadmatten volgen de vorm van de staanders en zijn voorzien van een extra kleine maaswijdte. Door het toepassen van speciale fijnmazige panelen in dit type hekwerk wordt het inklimmen maximaal bemoeilijkt. In de hekwerkconstructie zijn tevens diverse draaipoorten opgenomen.
De montage van het hekwerk was een uitdaging doordat het terrein moeilijk bereikbaar is, het hekwerk op taluds en bordessen werd geplaatst en door de bijzondere constructie van het hekwerk.

De opdrachtgever:
Stichting Mondriaan voor Geestelijke Gezondheid

Mondriaan1 Mondriaan3

B&G | Beveiliging begint buiten

Wayenborgstraat 11
2800 Mechelen

Tel.: 015 202 400
Fax: 015 206 200