Close
 
Close

Project GGzE Eindhoven, looptijd 6 maandenGGzE3

Projectbeschrijving:
Negenhonderd meter intelligent hekwerk is er nodig om de nieuwe forensische zone op De Grote Beek in Eindhoven af te sluiten van de buitenwereld. GGzE, instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Eindhoven, bouwt in deze zone onder andere een nieuwe kliniek voor TBS-ers. Veiligheid staat voorop. B&G is hierbij een belangrijke partner.
De eerste fase van de forensische zone is in 2009 opgeleverd. Deze bestaat uit de orthopsychiatrie, voor jongeren met gedragsproblemen die een delict hebben gepleegd en de Longcare voor TBS-ers die langdurige zorg nodig hebben. Ook het nieuwe receptiegebouw en het arbeidsgebouw zijn klaar. De tweede fase, die bestaat uit een nieuwe forensische kliniek, staat in de steigers. Deze moet in augustus 2010 opgeleverd worden.
Omdat het project in fases wordt opgeleverd, was het nog niet mogelijk om het hele terrein in één keer af te sluiten. Bouwverkeer moet uiteraard vrij toegang hebben tot de zone. Daarom moest voor het deel dat al klaar was een tijdelijke oplossing gevonden worden. Permanent hekwerk was te kostbaar, bouwhekken en houten schotten voldeden ook niet. Uiteindelijk kwam B&G met de oplossing: zeecontainers. Die zijn heel flexibel in te zetten en gemakkelijk te verplaatsen. Ook hier stond beveiliging voorop. Als overklimbeveiliging is concertinadraad aangebracht. Een draad voorzien van scherpe stukjes roestvrijstaal. Dat is een behoorlijke barrière.

De securityoplossing:
Hekwerk voor een forensische omgeving moet aan strenge eisen voldoen. Het programma van eisen werd opgesteld door veiligheidsadviseur Vega Projects. Het gaat om een flexibel hekwerk van fiberglas, dat naar binnen trekt wanneer iemand een poging doet er overheen te klimmen. Het hekwerk is vijf meter hoog, de onderste twee meter is van draadmat dat twintig centimeter is ingegraven. Het bovendeel is van gaas. Het hekwerk is voorzien van een aantal intelligente detectiesystemen ter signalering van een mogelijk event.  B&G zorgt samen met haar vaste partners ook voor verlichting, camera's en toegangscontrole.

De opdrachtgever:
GGzE Eindhoven

GGzE1 GGzE2

B&G | Beveiliging begint buiten

Wayenborgstraat 11
2800 Mechelen

Tel.: 015 202 400
Fax: 015 206 200