Close
 
Close

Geschiedenis

In 1963 start de toB&G ouden 27-jarige heer Theo Bossers het bedrijf B&G Hekwerk in een woning in Eindhoven. In de beginperiode lag de focus met name op het repareren en schilderen van hekwerk voor particulieren, maar de overgang naar de zakelijke markt kwam al vlug.

Het werd noodzakelijk om hekwerken zelf te produceren en in 1967 vestigde B&G zich op de Hallenweg in Best. B&G verkocht inmiddels hekwerk door heel Nederland en ook in België werd een kantoor opgezet. In 1978 wordt de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw in Best. Daar werd op een groot perceel een moderne productiefaciliteit met kantoor gerealiseerd. In 1979 neemt B&G zijn intrek in dit pand en in de jaren daarna gaat B&G zich volledig richten op de productie van hekwerken en poorten. In de jaren tachtig volgen vele (product)innovaties. B&G komt bijvoorbeeld als eerste in NederlB&G vroegerand met vierkante spijlen; dit Palissade hekwerk behoort nog steeds tot 1 van de topproducten uit ons assortiment. B&G introduceert ook als eerste een 10 en 12 meter vrijdragende schuifpoort alsmede een rambesteding hekwerk voor de automobielindustrie. Ook is B&G het eerste hekwerkbedrijf in Nederland dat de ISO-certificering voor elkaar krijgt.

In de jaren negentig wordt elektronica steeds belangrijker en ontwikkelt B&G zich van een hekkenbouwer pur sang naar een allround terreinbeveiliger. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. B&G nu

In 2003 gooit B&G het roer om en komt met een nieuwe aanpak. In plaats van het verkopen van hekwerkproducten biedt B&G een beveiligingsoplossing in de breedste zin van het woord. Op basis van een risicoanalyse van de locatie en de specifieke wensen van de klant wordt een totaaloplossing geboden. Bij deze gewijzigde aanpak hoort tevens een ander logo en andere huisstijl. Een nieuw B&G.

Inmiddels is B&G uitgegroeid naar de specialist op het gebied van buitenbeveiliging. Naast de eigen ervaring en expertise wordt veel samengewerkt met betrouwbare partners op het gebied van toegangscontrolesystemen. B&G is klaar voor de toekomst.

B&G | Beveiliging begint buiten

Wayenborgstraat 11
2800 Mechelen

Tel.: 015 202 400
Fax: 015 206 200